Vízilabda

2024.05.23. 20:00

Ötödik lett a Szolnoki Dózsa ificsapata

Az OB I.-es ifjúsági bajnokság küzdelmei során az egyfordulós alapszakaszt a középszakasz követte, amelynek végén az 1-8. helyezett együttesek harcoltak az érmekért, illetve a helyezésekért. A Szolnoki Dózsa gárdája a hatodik pozícióban zárta a középszakaszt, így érdekelt volt a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendezett helyosztókon, amelyen három napon át játszottak az csapatok.

Varga Csaba

A Szolnoki Dózsa fiataljai az UVSE ellen kezdték meg a mérkőzéssorozatot. Egy biztos, nem ilyen rajtra számítottak a középszakaszt harmadik helyen záró Újpesttel szemben. A lila sapkások végig kontrollálták a játékot, a záró negyed előtt már 12–7-re vezettek, az utolsó etapban pedig egy 5–0-s rohammal fölényes győzelmet arattak.

Szolnoki Dózsa, vízilabda, Hangay Róbert
A Szolnoki Dózsa csapata az ötödik helyen zárta az ifjúsági bajnokságot
Forrás: Szolnoki Dózsa

Így már csak az 5–8. helyért folyó csatározásokban volt érdekelt a Dózsa gárdája, azonban amilyen rosszul végződött a negyeddöntő, olyan rosszul indult a következő, Vasas elleni összecsapás is. Az angyalföldi fiatalok a nagyszünetig irányították a játékot, öt góllal is vezettek, a szolnokiak viszont huszáros hajrát nyitottak, és záró negyedben utolérték vetélytársukat. A hajrában 12–12-es állás után Cseh Alex góljával először vezettek a dózsások, majd öccse, Maxim találatával már kettővel jártak előrébb ellenfelüknél, amelyiknek már csak a szépítésre futotta erejéből és idejéből.

Izgalmas csata az ötödik helyért

A KSI elleni helyosztó is óriási izgalmakat hozott, a rendes játékidőben 13–13-as döntetlen született, az „orosz rulettben” viszont a szolnokiak mind az öt büntetőjüket belőtték, míg a sportiskolások utolsó ötösét Magyar Gergely kapus kivédte, így az ötödik helyen zárt Hangay Róbert csapata.

– Jó kis torna volt, de sajnos betegségek is hátráltattak bennünket, ami leginkább az első meccsen tűnt ki – mondta lapunknak Hangay Róbert, a Dózsa vezetőedzője. – Jó szervezésű és színvonalas volt a torna, sok néző előtt játszhattunk a Hajósban. Sajnos a változó időjárás nem volt kegyes hozzánk, szokatlan volt számunkra a szabadtéri medence. Nem lehetünk elégedettek, mert éremre vágytunk, de az elveszített negyeddöntő után sem adtuk fel, és megszereztük az ötödik helyet. Ne felejtsük el, hogy kilenc serdülőkorú fiúval játszottunk az ifik között.

A Szolnoki Dózsa eredményei

Negyeddöntő

Szolnoki Dózsa–UVSE 7–17

Szolnoki gólszerzők: Cseh A. 2, Balla 2, Matejcsik 1, Simon D. 1, Fedac 1.

Az 5–8. helyért

Szolnoki Dózsa–Vasas 14–13

Szolnoki gólszerzők: Cseh A. 5. Cseh M. 4, Fedac 3, Monostori 1, Simon D. 1.

Az 5. helyért

Szolnoki Dózsa–KSI SE 18–17

Szolnoki gólszerzők: Fedac 7, Tigyi 2, Cseh M. 2, Cseh A. 2, Simon D. 2, Urbán 1, Szűcs H. 1, Füzesi 1.

A szolnoki csapat tagjai

Kapusok: Magyar Gergely, Szilágyi Ádám. Mezőnyjátékosok: Tigyi Ábel, Monostori Samu Ferenc, Farkas Zalán, Cseh Alex, Cseh Maxim, Pintér Marcell József, Urbán Márk, Szűcs Huba Magor, Matejcsik Balázs, Füzesi Milán, Balla Dominik Benjamin, Simon Donát, Fedac Dominik Zsolt. Vezetőedző: Hangay Róbert. Edző: Süveges Máté.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában