VÍZILABDA

2019.12.12. 10:26

Szolnoki pólósok is részt vesznek a junior-vb-n

A Szolnoki Dózsa két vízipólósa, a balkezes átlövő, Szeghalmi Zsombor és a kapus, Bányai Márk is részt vesz a magyar válogatott tagjaként a csütörtökön rajtoló kuvaiti junior-világbajnokságon.

Munkatársunktól

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A csapat tavaly hetedik lett az Európa-bajnokságon, ennél jobb eredményben bíznak most a fiatalok. Az U20-as vb előtt a válogatott felkészülése rendhagyóra sikerült, erről is beszélt Szeghalmi Zsombor.

– A Bajnokok Ligája- és Magyar Kupa-meccsek miatt Márkkal nem tudtunk együtt készülni a társakkal, azonban már az őszi két-három napos edzőtáborokban remekül összekovácsolódott a csapat.

Nem sikerült jól a tavalyi Eb ennek a korosztálynak, hiszen csak a hetedik helyen zárt, azóta edzőváltáson is átesett a gárda, így a mostani világeseményre már a Kemény Kristóf, Lukács Gergely edzőpáros készítette fel az együttest. A keret sokat fiatalodott, kevés az „utolsó éves” játékos. Bekerült többek között a tizenhét esztendős Szeghalmi, akinek már van rutinja ilyen szintű eseményeken, hiszen tavaly az U18-as vb-n, idén pedig az U17-es Eb-n volt bronzérmes a magyar együttessel.

– Az 1999-es születésűek nemzetközi mezőnyét nem ismerem még – szögezte le az átlövő. – A négy közé jutással azt gondolom, elégedettek lehetnénk. Nagyon gyors játékosokból áll a csapatunk, akik remek lövőkészséggel is rendelkeznek, ez lehet az igazi erényünk.

A nyáron a KSI-től Szolnokra szerződő Bányai Márk a kö­zelmúltban mindkét FTC elleni meccsen bizonyította tehetségét, a vb-n fontos szerep hárulhat rá. A B csoportból Oroszország, Kanada, Spanyolország és Kuvait válogatottjain át vezet a magyar együttes útja a kieséses szakaszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában