Hírek

2006.05.30. 11:39

A HÖOK elutasítja a tandíjat

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája teljességgel elutasítja az állami finanszírozású képzések teljes vagy részleges költségeinek a képzés ideje alatt vagy azt követően a hallgatókra hárítását.

BAMA

Ezen felül a HÖOK felhívja a mindenkori kormányzat figyelmét, hogy ezen törekvések ellen minden törvényes eszközzel fel fog lépni - olvasható a szervezet állásfoglalásában, amelyet kedden juttattak el az MTI-nek. A hallgatói szervezet álláspontja szerint az európai felsőoktatás eszmei alapjaitól, hagyományaitól és történetétől idegen az állami finanszírozású képzések költségei egészének vagy egy részének a képzés ideje alatt vagy azt követően a hallgatókra  hárítása - közölte a HÖOK.

Ekler Gergely, a HÖOK elnöke elmondta: múlt héten levélben kérték az oktatási minisztert, hogy adjon hivatalos tájékoztatást a tandíj bármilyen formájára, illetve az utólagos képzési hozzájárulásra vonatkozó minisztériumi szándékokról. Megkeresésükre eddig Magyar Bálinttól semmilyen válasz nem érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!