Hírek

2006.05.08. 12:58

Csalódott rendszerváltók tüntetnek

Közel félezer hajdani rendszerváltó forradalmár tüntet a Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti székháza előtt, miközben a párt odabenn ülésezik.

BAMA

A Transindex internetes portál beszámolója szerint a forradalmárok országos szövetségének tagjai többek között azt követelik, hogy zárják ki Ion Iliescu szenátort a közéletből, és hogy mondjon le Emilian Vasile Cutean képviselő, aki a szociáldemokrata kormányzás idején a forradalmárok ügyéért felelős államtitkár volt. Cutean ellen egyébként eljárás folyik közérdekek elleni hivatali visszaélés vádjával.

„Kár volt az elfolyt vérért”, „Nem megyünk haza!” – többek között ezt kiabálják a tüntetők, akik a forradalom egyik jelképévé vált, címer nélküli zászlót lobogtatnak. A tiltakozók korábban megpróbáltak erőszakkal behatolni a PSD-székházba, ám a csendőröknek sikerült ezt megakadályozni. A szociáldemokraták egyelőre még nem kívánták kommentálni az ügyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!