Hírek

2006.05.11. 19:38

Feladta magát a januári lövöldöző

Ügyvédje kíséretében szerdán önként megjelent a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) egri épületében Rab László, akivel szemben több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást – közölte csütörtökön Szecskó Mónika főkapitánysági sajtóreferens.

Sz. Z.

Idén január 28-án a gyöngyösi férfi szóváltásba keveredett a Mátraaljai város egyik famíliájának tagjaival. A vita elmérgesedett, s Rab – a vizsgálat eddigi adatai szerint – megrongálta a család személyautóját, majd távozott. Ám hamarosan visszatért, s maroklőfegyverből több lövést adott le vitapartnerei közül két férfira. Személyi sérülés nem történt. A gyanúsított külföldön bujkált, emiatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Mindezek után jelentkezett május 10-én jogi képviselője társaságában a rendőrségen. Kihallgatását követően Rab Lászlót bűnügyi őrizetbe vették. Mivel korábban az egyik bíróság ítéletében jogerősen végrehajtandó szabadságvesztés-büntetéssel sújtotta, annak megkezdése végett rövidesen átszállítják a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A gyöngyösi lövöldöző ellen még számos vagyon elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt is eljárást folytatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!