Hírek

2006.05.15. 13:57

Jókai Anna a pápa nyomdokába lépett

A Stephanus-díjak átadásával nyitották meg hétfőn Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a XIV. Szent István Könyvhetet, a katolikus szellemiségű kiadók seregszemléjét. Az irodalmi díjat Jókai Anna apta.

BAMA

Az idén teológia kategóriában Angelo Scola bíboros, irodalmi kategóriában Jókai Anna kapta meg a díjat, amelyet 1993-tól olyan szerzőknek ítél a Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes, keresztény-európai kultúra értékrendjét közvetítik. Az InfoRádió beszámolója szerint a mostani díjazottakkal együtt huszonkilencen vehették át eddig a kulturális elismerést. 1998-ban ezt a díjat megkapta Joseph Ratzinger bíboros, a mostani XVI. Benedek pápa is. A díjazottak sorában szerepel Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, aki 1997-ben egyetemi tanárként részesült a kitüntetésben.

A keresztény szellemiségű könyvek seregszemléjén több mint nyolcvan újdonsággal jelentkeztek a kiadók. Az ötnapos rendezvényen 32 kiadó összesen csaknem hétezer kötetet mutat be, a hitéleti könyvek mellett megtalálhatók politikai, történeti művek, irodalommal, kultúrával foglalkozó alkotások. A pavilonok idén Makovecz Imre által tervezett jurtákat formáznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!