Hírek

2006.05.03. 14:34

Kulcsár Attila beismerte bűnösségét

Szóbeli vallomást nem tett, de átadott a bírónak egy rövid írásos nyilatkozatot Kulcsár Attila a a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán.

BAMA

A nyilatkozatot a bíró olvasta fel. Ebben Kulcsár hangoztatta, hogy beismeri bűnösségét, szembenéz tetteinek következményeivel és szégyelli magát. Azt is leírta, hogy korábbi vallomásaiban tudatosan valótlanságot soha nem állított. A vádiratban becsült több mint 8 milliárdos kárt viszont eltúlzottnak ítélte a K and H-ügyben.

Egy két évvel ezelőtti írásos önvallomása szerint Kulcsár Attila 1998-ban a K and H brókercégnél dolgozott, amikor Kerék Csaba, aki az ügy másodrendű vádlottja, azt javasolta neki, hogy az ügyfelek pénzét tudtuk és beleegyezésük nélkül fektessék be és osztozzanak annak hasznán. Kulcsár Attila vallomása szerint ekkor követte el élete legnagyobb hibáját, hitt Kerék Csabának. Nem értette pontosan az üzletet, de követte Kerék Csaba instrukcióit és megindult a piramisjátékra emlékeztető folyamat. Egyre nőttek az ügyfelek számláján a hiányok, és a bank belső ellenőrzése már 1998-ban jelezte, hogy Kulcsár Attilának gyanús ügyletei vannak.

Kulcsár Attila és társainak büntetőpere csütörtökön a volt bróker korábbi vallomásainak felolvasásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!