Hírek

2006.05.25. 17:29

Magyarázkodik a román kémszolgálat

Miközben nap mint nap újabb és újabb romániai településeken fedezik fel a madárinfluenza vírusát, a hatóságok úgy döntöttek, feloldják az emberekre is vonatkozó elsőfokú vesztegzárakat.

Lukács János, Kolozsvár

Az elmúlt napokban ugyanis több száz ember nem juthatott el munkahelyére, a diákok pedig iskolába, ráadásul problémát okozott a betegellátás. A gyorstesztek már Bukarest V. kerületében is kimutatták a vírus jelenlétét. Az erdélyi megyék közül Brassó, Kovászna, Szeben és Maros érintett.

A hírszerző szolgálat (SRI) munkáját felügyelő parlamenti bizottság tagjai csütörtökön találkoztak Radu Timofte SRI-elnökkel, hogy a kémszolgálat madárinfluenza-jelentésében tapasztalható ellentmondásokat megbeszéljék. Ennek előzménye, hogy a SRI nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amely többek között egy Magyarországról származó csirkeimportot tett felelőssé a járvány elterjedéséért. Az eset után kémszolgálatot össztűz alá vette a bukaresti sajtó. Ennek hatására kellett távoznia állásából Maricel Gavrilának, a SRI Brassó megyei fiókja vezetőjének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!