Hírek

2006.05.16. 09:20

Megadták a címvédő brazilok keretét

Carlos Alberto Parreira, a címvédő brazil válogatott szövetségi kapitánya is kijelölte 23 tagú keretét a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra.

É. S.

A névsor nem tartalmaz nagy meglepetést, ugyanakkor az előzetes várakozásokkal ellentétben a világbajnok Marcos helyett a Sao Paulo hálóőre, Rogerio Ceni lett a harmadik számú kapus. Utóbbi Brazíliában nagy népszerűségnek örvend, elsősorban szabadrúgásai és tizenegyesei miatt, melyekből pályafutása során már több mint 50 gólt szerzett. Kimaradt az együttesből a középhátvéd a sokáig sérüléssel bajlódó Roque Junior, a Bayer Leverkusen játékosa, bekerült viszont a Hertha BSC védője, Gilberto, aki a hátsó alakzat bal oldalán Roberto Carlos „váltótársa” lesz.
A brazilok Horvátországgal, Japánnal és Ausztráliával szerepelnek az F csoportban, először június 13-án Berlinben, a  horvátok ellen lépnek pályára.


A brazil keret:
kapusok: Dida (AC Milan), Julio César (Internazionale), Rogerio Ceni (Sao Paulo)
védők: Cafú (AC Milan), Cicinho (Real Madrid), Lucio (Bayern München), Juan (Bayer Leverkusen), Roberto Carlos (Real Madrid), Gilberto (Hertha  BSC), Cris (Olympique Lyon), Luisao (Benfica)
középpályások: Edmilson (Barcelona), Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Emerson (Juventus), Zé Roberto (Bayern München), Gilberto Silva (Arsenal), Kaká (AC Milan), Ricardinho (Corinthians)
csatárok: Ronaldo (Real Madrid), Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Adriano (Internazionale), Fred (Olympique Lyon)


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!