Hírek

2006.05.25. 14:26

Megkezdődött Etyekwood építése

A szakhatósági engedélyek megszerzését követően, Etyeken megkezdődött a Korda Sándor Filmstúdió építése csütörtökön; a hat stúdióból álló, világszínvonalú filmgyárban tavasszal már forgatócsoportok is dolgozhatnak.

BAMA

A jövő év elején hozzálátnak a stúdiók és a berendezések teszteléséhez, kipróbálásához, kora tavasszal pedig már a filmkészítőket is fogadhatja a létesítmény, mondta e Krisán László, a munkálatokat koordináló Korda FilmStúdió Kft. egyik ügyvezető igazgatója. A filmgyár minden tekintetben a világ élvonalába tartozó, a minőségi munkát biztosító, teljes szolgáltatást nyújtó komplexumnak készül.

A gigantikus méretű filmgyárban hat stúdiót építenek. A legkisebb 1.100 négyzetméter, a legnagyobb 6.300 négyzetméter alapterületű lesz. Az utóbbi az óceáni, tengeri környezetben játszódó, "vizes" jelenetek felvételére is alkalmas lesz. Mindegyik stúdiót klimatizálják, és professzionális hangszigetelő rendszerrel szerelik fel. Az egykori katonai bázison már elbontották a hátrahagyott bunkereket, épületeket. Már megkezdődött a terepmunkák első szakasza, s rövidesen elindul a filmgyárhoz vezető és a községet elkerülő út építése is.

A Korda Sándor Filmstúdió több száz munkahelyet teremt a legkülönfélébb szakmák képviselőinek. A filmgyár alapműködtetéséhez átlagosan 100-250 szakemberre lesz szükség, de a produkciók forgatásának idején a dolgozói létszám 1.000-1.500-ra is megnőhet.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!