Hírek

2006.06.20. 19:11

Gyermekei ellen fordult az anya

Borzalmas családi tragédia híre verte fel Jánoshida kisközség hajnali csendjét tegnapra virradóra. Egy anya két kisgyermekét ölte meg, majd önmagával is végezni akart.

Szakács Árpád

Jánoshida egyik kis utcájában történt az érthetetlen családi tragédia, amely egy egy és egy öt éves kisfiú életét követelte. Hétfőről keddre virradóra édesanyjuk brutális kegyetlenséggel végzett velük.
Mint arról Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt, hétfőn, a késő esti órákban a 30 éves, három gyermekes B-né K. Angelika családi lakásukban megölte két kisfiát, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A nyomozás jelenlegi adatai alapján a házasságban élő asszony három gyermekével – a harmadik, 11 éves gyermek sértetlen maradt – tartózkodott otthon. Egyelőre nem tisztázott, hogy az anya megtámadta-e első házasságából származó gyermekét.

A környékbeliek szerint normális életet élő família súlyos anyagi gondokkal küzdött. Információink szerint a gyilkosság délutánján anyósához ment el B-né. Állítólag pénzt kért tőle, de az idős hölgy nem tudott anyagi támogatást nyújtani menyének. Mint azt a nő a rendőröknek elmondta, anyagi problémáját akarta megoldani B-né azzal, hogy öngyilkosságot követ el, de előtte megöli gyermekeit. Ám magát csak megsebezte, könnyű, nyolc napon belül gyógyuló hámsérülései keletkeztek. A családra a munkából hazaérkező férj talált rá, ő értesítette a rendőrséget és a mentőket.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság két emberen elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást B-né K. Angelika ellen, akit őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Az ügyben még tart a nyomozás.

Semmi jel nem utalt arra, hogy erre képes lenne az anya – mondták egybehangzóan az utcabéliek. – Csak annyit hallottunk, hogy a nő anyósa lakására akart kölcsönt felvenni – tette hozzá egy hölgy. Az apa, akit még tegnap dél körül is faggattak otthonában a nyomozók, nem kívánt nyilatkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!