Hírek

2008.02.18. 16:50

A Gázai övezetben marad a blokád

Az izraeli miniszterelnök szerint továbbra is fenntartják a Gázai övezet blokádját, ahonnan rendszeres rakétatámadások érik Izrael déli részét.

mti

"Továbbra is alkalmazzuk a szankciókat..., hogy világos legyen: az életkörülményeket nem lehet egyoldalúan megváltoztatni részünkről" - jelentette ki hétfőn a hadsereg rádiójában Ehud Olmert arra utalva, hogy az övezetből nap mint nap rakétákkal lövik országát, és erre válaszol Izrael a terület zárlatával.

Mindenért, ami történik a Hamász (palesztin iszlamista mozgalom) a felelős - mondta Olmert. Hétfőn négy rakéta csapódott be Dél-Izraelben, de nem okozott sérüléseket.

Mahmúd Abbász palesztin elnök fel kívánja vetni a blokád témáját Olmertnek kedden, Jeruzsálemben tartandó tanácskozásukon. Abbász tűzszünetet fog javasolni Gázára és Ciszjordániára is - közölte Száeb Erakat, az elnök egyik közeli munkatársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!