Hírek

2008.02.18. 16:30

Bhutto nélkül is ellenzéki győzelem

Összesen tizenkét embert öltek meg különböző szavazóhelyiségek közelében.

Maros L.

Ismeretlenek meggyilkoltak hétfőre virradóra, a pakisztáni parlamenti választások kezdete előtt néhány órával egy ellenzéki képviselőjelöltet a kelet-pakisztáni Lahorban. A támadók megölték a Navaz Sarif volt miniszterelnök pártjához tartozó politikus titkárát és testőrét is, valamint még három személyt. A tegnapi választásokat a lahori kerületben elhalasztották, de így is több, mint 80 millió választó járulhatott országszerte az urnákhoz.

A közvélemény-kutatások szerint 50 százalékot szerez a decemberben meggyilkolt ellenzéki vezető, Benazir Bhutto Pakisztáni Néppártja. Navaz Sarif volt kormányfő tömörülése 22 százalékra, míg az államelnököt, Pervez Musarraf elnököt támogató Pakisztáni Muzulmán Liga 14 százalékra számíthat. Musarraf egyébként szavazata leadása után a megbékélési politika mellett tett hitet, mondván „véget kell vetni a szembenállásnak”.
A választásokat több helyen is összecsapások nehezítették, kirívó szabálytalanságok történtek az ország észak-nyugati részén. Összesen tizenkét embert öltek meg különböző szavazóhelyiségek közelében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!