Hírek

2008.02.19. 09:59

Mussaraf vereséget szenvedett

Az ellenzéki pártok győzelme valószínűsíthető a pakisztáni parlamenti választásokon. A nem hivatalos részeredmények adatai alapján a Pervez Musarraf elnök mögött álló kormányzó párt csupán törpe frakciót alapíthat a parlamentben.

BAMA

A helyi idő szerint kora reggel közölt eredmény azt mutatja, az előrejelzéseknek megfelelően alaposan meggyengül a Pervez Musarraf elnököt támogató kormányzó párt, és megsemmisítő vereséget szenvednek az iszlamisták, akik a legutóbbi, 2002-es választásokon meglepően jól szerepeltek. A részeredmény az ország 272 választókerületének egyelőre kevesebb mint feléből, 124-ből beérkezett szavazatok összeszámlálásán alapul. Noha Musarraf maga nem indult a választáson - már tavaly ősszel biztosította újabb ötéves elnöki mandátumát -, a hétfői voksolást sokan az elnök politikájáról tartott referendumnak tekintik. Az államfő előre közölte: a választások kimenetelétől függetlenül kész együttműködni a leendő miniszterelnökkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!