Hírek

2008.02.14. 16:57

Nőtt a fővárosi turizmus tavaly

Tavaly 2,5 millió vendég 6,2 millió vendégéjszakát töltött el a fővárosi kereskedelmi szálláshelyeken; a vendégek száma 2,2 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 0,8 százalékkal nőtt 2006-hoz képest – ismertette Fekete László, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezetője egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

BAMA

Kiemelte, hogy míg 2007 első hét hónapjában mind a vendégek, mind pedig a turisták által eltöltött vendégéjszakák száma csökkent, addig augusztustól egyre nagyobb bővülést regisztráltak. Tavaly csökkent a Németországból és Nagy-Britanniából érkező turisták száma 2006-hoz képest, ugyanakkor több  spanyol, orosz, francia vendég járt Budapesten. A főváros tavaly 1,4 milliárd forintot költött turizmusra.

Közben Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes szerint 2008 áttörést hozhat a turizmusban. Az SZDSZ-es politikus elmondta: a ferencvárosi Közraktárak tenderén született eredménnyel, mintegy 8 milliárd forintos beruházással 2010-re elkészülhet a főváros új kulturális és közösségi központja. Tavaly februárban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a belváros műemléki és közterületi megújítását célzó Budapest Szíve Programot - emlékeztetett a főpolgármester-helyettes.

Hozzátette: 10 milliárdos támogatás jut a Budavári Palota és a Liszt Ferenc Zeneakadémia rekonstrukciójára, 3,1 milliárd a Szépművészeti Múzeum bővítésére és 2 milliárd forint a Szentendrei Skanzen megújítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!