Hírek

2008.02.07. 08:26

Számvetésre készül Szili Katalin

BAMA

Számvetésre készül Szili Katalin: megfontolja, hogy van-e esélye a konszenzusos demokráciának Magyarországon és meddig érdemes részt vennie a politikai közéletben.

A politikus úgy látja: nem magányos harcos, sok szövetségese van, ami hitet és erőt ad neki a kritikák ellenében. Szili Katalin arra a kérdésre, hogy tart-e valakivel, valakikkel formális vagy informális kapcsolatot az ellenzékből, azt válaszolta: mint pártot, politikai erőt, soha senkit nem keresett. Hozzátette ugyanakkor, hogy házelnökként természetesen köteles minden féllel párbeszédet folytatni.

Hangsúlyozta: a politikai egzisztencia neki nem létkérdés. „Csak addig fogom csinálni, amíg nem vagyok görcsös, amíg nem kell föladnom a véleményemet. Ha azt látnám, hogy nincs eredménye az erőfeszítéseimnek, s politikusként nem tudok többé másokat szolgálni, felállnék” - jelentette ki. A házelnök úgy fogalmazott: ha kiszáll a pártpolitikából, akkor teljes egészében kiszáll. „Nem is olyan sokára - talán már ez év vége táján, de mindenképpen még 2010 előtt - el fog jönni a számvetés ideje. Akkor majd magam is mérlegre teszem, mi az, amit el akartam, s mi az, amit el tudtam érni, s hogy ebben a politikai klímában az én adottságaimmal mit tűzhetek még ki célként magam elé. Ahogy nincs pótolhatatlan ember, én sem vagyok az” - közölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!