Hírek

2008.02.18. 14:29

Szávay: Biztonságban Szugijama ellen

Szávay Ágnes kedden kezdi meg szereplését a 2,5 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás tenisz-tornán. A világranglista 18. helyén álló magyar reménység egyesben és párosban is pályára lép.

BAMA

Szávay 64 között azzal a Szugijamával kezd, aki jelenleg ugyan „csupán” 41. a világranglistán, ám 2004-ben már nyolcadik helyen is tanyázott. A japán teniszező pályafutása során hat tornagyőzelmet aratott egyesben, idén eddig négy versenyen indult. Az ausztrál nyílt bajnokságon nyújtotta eddig a legjobb teljesítményt, ahol a 3. fordulóig jutott, ott a 12. kiemelt cseh Vaidisovától kapott ki. Párosban Ági az orosz Marija Kirilenkóval az oldalán a Sania Mirza, Francesca Schiavona, indiai, olasz kettőssel mérkőzik a nyolcaddöntőbe kerülésért. Szávay a tavalyi dohai versenyen  párosban, a cseh Vladimira Uhlirova oldalána döntőig menetelt, ahol jelenlegi partnere és a svájci Martina Hingis győzött.

A női profi teniszezők szervezetének (WTA) vezetői hétfőn nyilvánosságra hozták a játékosok biztonságának érdekében hozott új intézkedéseiket. A szervezet szándékai szerint a jövőben szigorúbb ellenőrzésen esnek majd át azok, akik a játékosok számára kijelölt területekre szeretnének belépni. A szervezet ettől az intézkedéstől azt várja, hogy a teniszezők nagyobb biztonságban lesznek, s a közérzetük is javul a tornákon. „A biztonság az egyik legfontosabb kérdés. Itt félmegoldások nem elfogadhatóak. Mindig is törekedtünk arra, hogy a versenyzők számára nyugodt körülményeket biztosítsunk, ez a változtatás is ezt szolgálja” - nyilatkozta a WTA vezetője, Larry Boss. A szigorítás azért lépett életbe, mert több játékossal, hogy zaklatták őket edzés közben, illetve meccseik előtt és után. Az új intézkedéseket már ezen a héten megtapasztalhatják a versenyzők és a nézők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!