Hírek

2008.02.21. 16:43

Vádirat a gyilkos injekció ügyében

Elkészült a vádirat az ellen a békéscsabai orvos ellen, akit a Gyulai Városi Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés elkövetésével gyanúsít

BAMA

Elkészült a vádirat az ellen a békéscsabai orvos ellen, akit a Gyulai Városi Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés elkövetésével gyanúsít.

A békéscsabai Réthy Pál Kórházban tavaly június 28-án jelent meg egy 43 éves békéscsabai asszony, akit egy szülészeti és nőgyógyászati vizsgálatot követően felvettek az osztályra. A sértett részére utóbb olyan penicillinszármazékot tartalmazó gyógyszer beadását rendelték el, amelyre a nő allergiás volt. Az intravénásan a szervezetébe juttatott gyógyszer a nő halálát okozta - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kunos Gyula elmondta: a nyomozás során megállapították, hogy a nő tájékoztatta a felvételét intéző orvost arról, hogy penicillinérzékeny, aki ezt a tényt a beteg kórlapján fel is tüntette, ám a lázlapon már nem. A nőgyógyászati osztályon az ápolónő később kitöltötte az ápolási dokumentációt, de a gyógyszerérzékenységre vonatkozó részt üresen hagyta.

Az osztályon dolgozó orvos egy vizit során magas vérsüllyedést állapított meg, ezért az antibiotikumos kezelés mellett döntött. Az orvos a betegre vonatkozó kórlap tartalmát nem ismerte, így volt lehetséges, hogy penicillintartalmú gyógyszer beadásáról döntött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!