Hírek

2008.02.19. 08:16

Vakot tiltottak ki a Tescóból

Akár egy bűnözőt, úgy kísérték ki a pápai Tesco áruházból vakvezető kutyája miatt Orsós Sándort, mire a férfi az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.

MTI

A férfi ügyében a Vigyázó Szemek érdekvédelmi szervezet reklamált, az áruház az ÁNTSZ tiltására hivatkozott - olvasható a keddi Magyar Nemzetben. A világtalan férfi eddig háromszor kísérelt meg vásárolni vakvezető kutyája társaságában. Az első alkalommal, még december közepén, a biztonsági őr be sem engedte őt, ezt követően azonban - a Vigyázó Szemek érdekvédelmi szervezet reklamációja után - a Tesco levélben kért elnézést a történtekért, igaz, a bocsánatkérést nem a sértettnek, hanem az egyesületnek címezték - olvasható a cikkben.

Két héttel ezelőtt Orsósék újra vásárolni indultak, akkor is megállították őket, ám a Vigyázó Szemek vezetőjének közbenjárásával végül is rendben bejutottak, a vásárlás végeztével pedig a cég egy alkalmazottja, elnézést kérve a történtekért, kis ajándékcsomagot nyújtott a férfinak - folytatja a történtek bemutatását a Magyar Nemzet. A férfi harmadik kísérlete múlt héten zajlott le, akkor megint kikísérték, hiába mutatta be a Tesco szabadkozó levelét.  Felszólították, hogy hagyja el az áruházat, mert oda kutyával ezentúl sem lehet majd bemenni, különben az ÁNTSZ megbünteti az  áruházat. A férfi még aznap felkereste a pápai tisztiorvost, aki megerősítette: a férfi vakvezető kutyával nem mehet be az áruházba.

Orsós Sándor ezt követően fordult az Egyenlő Bánásmód Hatásághoz. Mint kifejtette: végére akart járni annak, hogy "a tescósok a törött lábútól azt kérik-e, dobja el a mankóját, ha hozzájuk megy vásárolni". Udvardy György, a Tesco képviselője a lappal azt közölte, hogy helytelenül viselkedtek a pápai áruházban. Az incidensek után belső utasításban erősítették meg, hogy a vakvezető kutyát be kell engedni a Tesco üzleteibe - tette hozzá. A lap felhívja a figyelmet, hogy a jelenség nem egyedi. Az Interspar Magyarország egyik üzletében tavaly októberben szintén nem engedték vásárolni a vakvezető kutyával közlekedő Németh Vilmost.  Mint írják, azóta már az Interspar Magyarország is elnézést kért az érintettől, s nemrégiben félmillió forintot utaltak át a vakvezetőkutya-kiképző iskolának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!