Hírek

2008.03.24. 17:02

25 éves a Méta együttes

Számos meglepetésvendéggel ünnepelte tegnap este fennállásának 25. évét a Méta együttes a Művészetek Palotájában tartott koncertjén

BAMA

Számos meglepetésvendéggel ünnepelte tegnap este fennállásának 25. évét a Méta együttes a Művészetek Palotájában tartott koncertjén. A Novák Péter vezette népzenei ünnepen fellépett többek között az ír Cathal Hayden és a 4menandadog, a Bágyi Balázs Quartet, a Ferenczy György és Takács Tamás fémjelezte Heavy Méta, a Kormorán Memory Band, Kovács Ferenc és a Magony zenekar, a Muzsikás együttes tagjai, a Pravo Zenekar, Radics Ferenc hegedűs, valamint a Honvéd Táncszínház szólistái.

A világszerte ismert Méta együttes tagjai archív felvételekről és saját gyűjtéseikből tanulták zenei anyagukat. Mindmáig tartó gyűjtőmunkájuk során az egész magyar nyelvterületet bejárták Moldvától Somogyig, hogy a sajátos előadásmód mellett a zene és tánc belső törvényeit is elleshessék. A magyar folkmozgalom egyik reprezentánsaként Amerika mellett Isztambulban, Franciaországban és Németországban is rendszeresen koncerteznek, s 1999 óta a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekaraként is dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik