Hírek

2008.03.08. 18:00

A nők esélyegyenlőségéért demonstráltak a Parlament előtt baloldali fiatalok

A nők munkavállalási esélyegyenlőségéért, az első munkavállalók adókedvezményéért és valódi esélyegyenlőségi program megvalósításáért demonstrált a Baloldali Front szombaton délután a Parlament előtt.

BAMA

A Nemzetközi Nőnapon mintegy harminc baloldali aktivista transzparensekkel tüntetett a Parlament déli oldalánál, azt hangoztatva, hogy az Országgyűlésnek kiemelten kell foglalkoznia a nők esélyegyenlőségével. A szervezet petícióját Szili Katalin házelnök egyik munkatársa vett át. A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség többek között azt kérte a házelnöktől, hogy a törvényhozás kiemelten foglalkozzon a fiatalok és a fiatal nők munkavállalási jogaival, indítsanak nagyszabású állami munkahelyteremtő programot, és adókedvezményekkel segítsék az első munkavállalókat.

A mintegy kétórás demonstráción a szónokok egyebek mellett azt hangoztatták: a nőket sújtja leginkább a társadalmi esélyegyenlőtlenség, a szegénység, sokkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak és a tartós munkanélküliek aránya körükben egy százalékkal magasabb, mint a férfiak között. A Baloldali Front szombati budapesti IX. Kongresszusa határozatban üdvözölte az új kubai vezér, Raul Castro politikai szerepvállalását, aki fivére, Fidel Castro 49 éves vezető szerepe után vette át a kommunista szigetország irányítását.

Ezek is érdekelhetik