Hírek

2008.03.04. 13:43

Illegális baromfihúsraktárt találtak Inárcson

Illegális baromfihúsraktárra bukkantak az ellenőrök a Pest megyei Inárcson, a megtalált másfél tonnányi darabolt húst a hatóság lefoglalta

mti

Illegális baromfihúsraktárra bukkantak az ellenőrök a Pest megyei Inárcson, a megtalált másfél tonnányi darabolt húst a hatóság lefoglalta -közölte a fővárosi és Pest megyei főállatorvos. Hajós Ádám elmondta: éjjel csaptak le a község melletti ipartelepen működő raktárhelyiségre, mert a bejelentés szerint éjszakánként végzik az engedély nélküli húskereskedést, illetve az állatok feldolgozását. A működtető nem volt hajlandó együttműködni a hatósággal, csak rendőri segédlettel sikerült reggel tíz órára rábírni, hogy kinyissa a helyiséget, ekkor érkezett a helyszínre.

A megtalált húsmennyiség döntő többsége jelöletlen volt, ami élelmiszer-biztonsági szempontból azért veszélyes, mert az áru eredete nem követhető nyomon, és így fennáll a gyanú, hogy fertőzött  húsról van szó. Feltételezhetően hamis címkével hozták forgalomba  termékeiket. A szabálytalanságok miatt a hatóság akár 3 millió  forintnyi állat-egészségügyi bírságot is kiszabhat.

A rendőrség a lefoglalt áruból mintát vett, s elküldi laboratóriumi elemzésre - mondta a főállatorvos. A lefoglalt mennyiséget pedig elszállították, és megsemmisítik. Az MTI értesülései szerint az illegális kereskedést folytató  személy helyi lakos, aki büntetett előéletű, korábban egyebek mellett azért került rendőri eljárás alá, mert kocsija csomagtartójában kézigránátot találtak. A szóbeszéd szerint az illegális húskereskedést már több éve folytatta Inárcson és környékén.

Ezek is érdekelhetik