Hírek

2008.03.26. 15:48

Segély helyett a munkát támogatná a kormány

MSZP: a segélyezés helyett a munkát támogatja inkább az Út a munkába program

BAMA

A segélyezés helyett inkább a munkára való ösztönzést, a munkahelyteremtést kívánja támogatni a miniszterelnök által februárban meghirdetett Út a munkába program - számolt be az elképzelés részleteiről szerdán Zalaegerszegen a kormányfő megbízottja. Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője a civil szervezetek, kistérségi vezetők és munkaügyi szakemberek számára szervezett zalai fórumot megelőző sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az elmúlt másfél év hibáiból tanulva kéri a kormányzat a főbb problémák megoldására szóló javaslatokat minden érintettől.

Az adatokról szólva a miniszterelnöki megbízott emlékeztetett arra, hogy az uniós, átlag 60 százalékos foglalkoztatottsággal szemben Magyarországon az aktív korúaknak csupán 54 százaléka dolgozik. A 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségben ugyanakkor 50 vagy néhol 40 százalék alatti a foglalkoztatottság, a dolgozók többsége viszont állami, önkormányzati alkalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!