Hírek

2009.08.06. 12:37

"A Honda nem is hasonlít a Toyotára"

A Honda új Insight hibridjével kapcsolatban többször megfogalmazódott, hogy japán riválisának, a Toyotának hasonló modelljét másolja. A Honda vezetősége cáfolja az utánzás vádját.

AP - VG Online

  A Toyota Prius jelenleg a világ legnépszerűbb hibrid autója. A Honda bemutatta saját környezetbarát modelljét, az Insightot, amely a média elemzések szerint meglehetősen hasonlít riválisára.

A Honda vezetősége most reagált az állításokra.

Nobuki Ebisawa ügyvezető igazgató szerint egyáltalán nem igaz, hogy az Insight a Prius hasonmása lenne, legfeljebb "a tető vonalvezetésében lehetnek hasonlóságok" – jelenti az AP.

Ebisawa szerint a hibridek tervezésénél felmerülő hasonló igényeknek köszönhetően hasonlítanak egymásra ezek az autók. Ugyanakkor – tette hozzá a Honda menedzsere – az Insight tervezésekor a cégnek a hatvanas években bevezetett design elvei játszottak fontos szerepet

A Toyota és a Honda megközelítőleg azonos időben vezette be saját hibrid modelljét és mindkettő sikeresnek mondható a válság sújtotta autóipari ágazatot tekintve.

A Prius az első olyan hibrid, amely az eladási lista élére került Japánban, vezető pozícióját három hónapon keresztül tartotta.

Ön szerint is másolt a Honda? Nézze meg a képeket itt és szavazzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!