Hírek

2009.08.07. 16:37

Orbán kormánya nem kér a Jobbikból!

Orbán Viktor kormányának nem lesz jobbikos tagja - közölte a Fidesz sajtófőnöke pénteken az MTI megkeresésére.

HEOL - MTI

Az MTI azzal kapcsolatban kérdezte Havasi Bertalant, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke csütörtökön a székelyföldi Gyergyószentmiklóson azt mondta: pártja kormányzásra készül, és a Fidesszel együtt is vállalja ezt a szerepet, amennyiben a kormányprogram a Jobbiké lesz - idézi a HEOL a távirati irodát.

A Fidesz sajtófőnöke válaszában emlékeztetett Orbán Viktor pártelnöknek a Fidesz júliusi választmányi ülésén elmondott beszédére, amelyben a pártelnök világossá tette: ha lesz olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, "abban nem lesz sem MSZP-s, sem pedig jobbikos".

Csütörtökön Vona Gábor Gyergyószentmiklós szomszédságában, az Erdélyi Magyar Ifjak szervezet meghívottjaként tartott előadást, ekkor beszélt esetleges kormányzati szerepvállalásukról. A Jobbik koalíciós esélyeit latolgató kérdésére válaszolva Vona Gábor kijelentette: ők nem igazodnak senkihez, mások igazodjanak hozzájuk.

Vona: a Jobbik kormányzásra készül

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!