Hírek

2009.08.07. 08:00

Vona: a Jobbik kormányzásra készül

A Jobbik kormányzásra készül, a Fidesszel együtt is vállalja ezt a szerepet, amennyiben a kormányprogram a Jobbiké lesz - jelentette ki csütörtökön Vona Gábor, a párt elnöke.

Inforádió/MTI - VG Online

Vona Gábor a székelyföldi Gyergyószentmiklós szomszédságában, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezet meghívottjaként tartott előadást. Szerinte pártjától azért félnek, mert Magyarország irányításáig is eljuthat - közölte az Infórádió az MTI híre alapján.

A Jobbik koalíciós esélyeit latolgató kérdésére válaszolva Vona leszögezte: ők nem igazodnak senkihez, mások igazodjanak hozzájuk. Az esetleges kormányzati szerepvállalással kapcsolatban elmondta, hogy a felkészülés mintegy 80 százalékban a színfalak mögött zajlik.

Előadásában kitért a határon túli magyarok kettős állampolgárságára is, s igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy az állampolgársághoz szavazati jog is társulna-e, legalábbis ez a Jobbik elképzelése.

Vona szerint előbb Magyarországon kell "rendet teremteni", ennek első lépése a nemzettudat helyreállítása. A Jobbik elnöke annak a véleményének is hangot adott, hogy a magyarországi cigányellenes megnyilvánulások mögött "titkosszolgálati manipuláció" áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!