Hírek

2011.12.10. 15:05

Tízezrek vonultak utcára Moszkvában

Megtelt tüntetőkkel a moszkvai Bolotnaja tér, ahol szombaton a választási visszaélések és a hatalom ellen különböző pártok és politikai csoportok tiltakoznak.

MTI

A téren összezsúfolódott  tüntetők  az oroszországi választások lebonyolításának  manipulálásával vádolják a hatalmat. A szervezők szerint a megmozduláson 85 ezren  gyűltek össze, noha  sokan már moszkvai idő szerint délután fél négykor elindultak hazafelé.A Forradalom terén késő délután gyakorlatilag már feloszlott a megmozdulás, a Bolotnaján még kora este is tartott. A rendőrség itt két fiatalt őrizetbe vett, mert petárdával felgyújtottak egy mozgó illemhelyet. A környéken, a rakparton és a Kreml előtti területen a Lenin könyvtár felé haladva az őrizetbe vettek szállítására alkalmas teherautók sorakoztak fel, legalább ötven ilyen járművet lehetett látni. A rendvédelmi egységekből is egyre többet irányítottak a tüntetés közelébe, attól tartva, hogy a tömegből távozók spontán tiltakozó akciókra ragadtatják magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!