Hírek

2017.04.05. 08:55

Gyászolt a buszbaleset sofőrje

Címkék#Hírkereső

A veronai buszbaleset áldozatai nyílt levelet tettek közzé, amelyben az utazáshoz a buszt biztosító céget okolják a tragédiáért, mert egy alvászavarral küzdő sofőrt osztottak be a hosszú útra.

MW Központi Szerkesztőség

Az InfoRádió beszámolt róla, hogy a vélhetően a tragédiát előidéző sofőr egyhetes pihenés után alig két órája vezetett az ütközés idején, viszont egy másik körülmény elvonhatta a figyelmét a szülők szerint.

A sítáborból hazafelé tartó úton először V. János volt a sofőr, egy megállást követően tőle a balesetben elhunyt K. Zoltán vette át a kormányt, majd tőle vette vissza az alvászavarokkal korábban kezelt V. János.

Franciaországban a sítábor ideje alatt egy hetet pihentek a sofőrök. V. János utána összesen 2 óra 41 percet vezetett, ezért gondolják a szülők, hogy ha az 52 éves, tapasztalt sofőr mégis elaludt a busz volánjánál, akkor valószínű, hogy ez a betegsége miatt következhetett be.

A szülők információi szerint a sofőr gyászolt abban az időszakban, amikor a baleset történt, ez még egy körülmény, amely elvonhatta a figyelmét, és emiatt nem tudott megfelelően koncentrálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!