Hírek

2017.04.18. 00:41

Orbánt is meg akarja buktatni

Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarja buktatni – állapította meg Schmidt Mária történész a Látószög blogon vasárnap megjelent tanulmányában.

MW

Schmidt Mária szerint Soros György célja a „migrációs nyomás fenntartásával és fokozásával kettészakítani az uniót, a behozott, integrálhatatlan muszlim tömegekkel destabilizálni Európa nyugati felét, keleti felét pedig pénzügyileg kiszárítani”. Az így ellenállásra képtelen kontinensből aztán igazi nyitott társadalmat szervezhetnek majd Soros szervezetei a „civilek, az összes ballib segítségével”.

Schmidt szerint Soros és hálózata mindenhol hasonló recept szerint működik. „Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda
a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket” – fejti ki.

A történész szerint „mindenki előtt világos, hogy Soros »civiljei«, vagyis hálózata állt a »színes forradalmak« mögött Ukrajnában, Grúziában, de Janukovics megbuktatásában is benne volt a keze, ahogy az arab tavaszban is”.

„Orbánt is meg akarta és akarja buktatni, meg persze Trumpot is” – hangsúlyozta, aláhúzva, ehhez a módszere is mindenhol azonos. „Befolyást vásárol az értelmiségi világban, a tudományos, az egyetemi és a pénzügyi megmondóemberek között és a médiá­ban. Politikai pártokat, civilszervezeteket épít ki, vesz át, s ez már huszonöt éve tart. „Radikális utcai harcosaival rendzavarást provokál, hogy káoszt teremtsen” – hangsúlyozza az egyetemi tanár. A 2010-es Fidesz- győzelem nem várt akadályokat gördített a 2002 óta terjeszkedő Soros-birodalom elé.

A szerző írásában olyan spekulánsnak nevezi Soros Györgyöt, aki mások tönkretételével keres pénzt. Felidézi, Soros alapítványa 1984-ben kezdett Magyarországon működni, és mások mellett őt is támogatta. „Nálunk próbálta ki, hogyan, milyen hálózatot kell létrehoznia ahhoz, hogy érdekeit minél hatékonyabban képviselhesse.” Ezután azonban „egyértelművé vált a számára, hogy a nemzeti elkötelezettségűek, az olyanok, mint Antall József vagy Boross Péter, az MDF, továbbá a szocialisták nemzeti szárnya, majd a Demokratikus Charta ügyében tanúsított ellenszegülése óta a Fidesz is, holmi ósdi, nemzeti érdekekre hivatkozva hátráltatják üzleti tevékenységét”. Schmidt Mária szerint ma már „Soros és a baloldal egy és ugyanaz”.

Kitér arra is, hogy amikor a Közép-európai Egyetem Budapestre költözött, sokan – köztük ő is – ezt a „nyugatosodás, az amerikai egyetemi szabadság és színvonal Budapestre érkezéseként” üdvözölték. „Nagyon hamar kiderült azonban, hogy [...] mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk.”

MW -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!