KISÚJSZÁLLÁS

2017.08.14. 15:27

Alig várják a hármas ikrek, hogy végre saját szobájuk legyen

Hamarosan kezdődik az iskola, így minden percet kihasználnak még ­játékra Szűcs Ilona hármas­ ­ikrei és a tízéves húguk, Gréta.­ A család legkisebb tagja,­ Vencel Benedek pedig féléves. Az élet úgy hozta, hogy most az édesanya egyedül neveli az öt gyermekét, de igyekszik így is mindent megadni nekik.

Flóra, Hanna és Lilla, Ilona Vencelt tartja, jobbra Gréta

Fotó: Daróczi Erzsébet

A hármas ikrek májusban voltak 13 évesek. Amikor megszülettek, annyira­ picikék, törékenyek voltak, Hanna ­Illa 1490 grammal, Lilla Petra 1690 és Flóra Nilla 1990 grammal született. Mára­ mindannyian gyönyörűek.

Amíg beszélgetünk, Vencel édesen alszik. Az édesanya szavaiból kiderül, az ikrek mindegyike különböző személyiség. A legkisebb, Hanna lett a legnagyobb, legerősebb, teljesen fiús alkat, a foci a kedvence, ruhákból is csak a fiúsakat szereti.

Flóra, Hanna és Lilla, Ilona Vencelt tartja, jobbra Gréta
Fotós: Daróczi Erzsébet

Mióta van egy udvarlója, azóta hellyel-közzel lányos ruhákat is tud ráadni.

– Iszonyú erő van benne,­ ha valamit nem tudok megemelni,­ ő azonnal segít. Flóra nagyon szorgos tanuló, olyan kötelességtudat van benne, ha még nincs kész a lecke, nem megy sehová, s okítja a többieket is arra, hogy tanuljanak.

– Nagyon rend­mániás, s olyan memóriája van, hogy bármit megtanul. Lilla a legérzékenyebb hármójuk közül, nagyon önérzetes. Ő nagyon szépen rajzol.

– Grétával igazi anya-lánya kapcsolatban vagyunk. Talán ez az anyai ragaszkodás annak is betudható, hogy 11 hónapos volt, amikor elváltunk. Eddig nagyon el nem tudta képzelni, hogy nélkülem is csináljon valamit, mióta megszületett a kis­öccse, már kezd önállósodni.

– Mindannyiójuknál közös­ hobbi a rajzolás, de Hanna sportol, Flóra versmondó versenyre jár. A lányoknak főzni nem egyszerű, mert mindenki mást szeret. A bolognain­ kívül nem nagyon van közös­ ­kedvenc. Van, aki a gombát sem szereti, van akinek a rántott husi is jöhet, vagy épp csak egy főzelék.

Vencel közben felébred, a lányok szaladnak, felkapják és kézről kézre jár kisöccsük, aki nagyokat kacag közben, élvezi, hogy ennyien pesztrálják.

Még elmondják, már nagyon várják, hogy a lakótelepi­ lakásból beköltözzenek kertes házukba, mert ott mindenkinek lesz külön szobája. Már tervezgetik, ki hogyan ren­dezi majd azt be.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!