Kék hírek

2008.06.12. 15:08

Szakmai vetélkedőn mérték össze tudásukat a tűzoltók

A JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a JNSZ Megyei Tűzoltószövetség és a Mezőtúr Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság közösen minden évben, így ebben az évben is 2008. június 11-én megrendezte a Megyei Szakmai Vetélkedőt. 7 csapat nevezett 6 hivatásos és 1 önkéntes köztestületi Tűzoltóság.

SZOLJON

Csomós Mátyás pv. ezredes a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója nyitóbeszédében köszöntötte a megjelent versenyzőket, felkészítőket, a meghívott vendégeket, valamint a verseny lebonyolításában részvevő állomány tagjait.

A verseny két részből állt, egy elméleti és egy gyakorlati feladatsor végrehajtásából. Az irányítók és a beosztott tűzoltók egy 100 kérdéses tesztlapot töltöttek ki, még a gépjárművezetők egy 70 kérdéses tesztlap után még KRESZ tudásukból is számot kellet  adniuk.

A gyakorlati feladat sor alkalmával a gépjárművezetőknek számot kellett adniuk a vezetés technikai tudásukról, valamint ezt követően az egyes kárhelyszíneknél (4 db) is aktívan részt kellett vállalniuk a munkálatok tökéletes befejezésében. A beavatkozói állománynak nem csak a feladatok pontos és szakszerű leküzdésében kellett jeleskedni, hanem a 30 foknál nagyobb meleggel is meg kellett küzdeni.  A vetélkedő kitűnő hangulatban zajlott le, a végére természetesen mindenki elfáradt. Minden csapat tanult egymástól, hogy adott esetben ki hogyan hajt végre szakszerűen egy ugyan olyan feladatot. Azért olykor becsúsztak kisebb hibák is, amelynek a vége az lett hogy hibaponttal gyarapodott az adott csapat. 

Csapatverseny: 1. Szolnok HÖT, 2. Mezőtúr HÖT, 3. Karcag HÖT, 4. Jászkísér ÖT,  5. Tiszafüred HÖT, 6. Jászberény HÖT,
7. Kunszentmárton HÖT.
Egyéni verseny:
Irányítói kategória első helyezett: Dékány László tű.őrgy. Szolnok HÖT., Beavatkozó tűzoltó kategória első helyezett:  Szabó Károly tű.zls. Szolnok HÖT., Gépjárművezető kategória első helyezett: Feke Lajos tű.ftőrm. Karcag HÖT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!