Kék hírek

2011.03.25. 10:23

Rács mögött maradnak a csaló képviselők

Három hónappal meghosszabbította a bíróság annak a kilenc tiszabői férfinek az előzetes letartóztatását, akiket a lakáshoz jutási — szociálpolitikai — támogatáshoz kapcsolódó csalás gyanújával tartóztatott le egy hónappal ezelőtt a rendőrség.

L. M. L.

Mint azt megírtuk, egy hónapja, egy éjszakai kommandós akció keretében gyűjtötték be a településszerte ismert „szocpolozókat”. Azokat, akik ezeket az ügyleteket, afféle szervezőkként, kezdeményezték és lebonyolították.

Nevükhöz akkor több mint 90 esetet — fiktív ingatlanadás-vétel megszervezését és lebonyolítását — kapcsolta a nyomozóhatóság. Megírtuk azt is, hogy a letartóztatott „kilencek” között van egy alpolgármester és egy önkormányzati képviselő, a település polgármesterének több családtagja, valamint a Tiszabőről elszármazott neves hegedűművész testvére is. Nem sokkal később a rendőrök még további két személyt is letartóztattak — köztük egy újabb képviselőt — így jelenleg 11 tagú az előzetesben lévő „szocpolos csapat”. Hatósági forrásból tudjuk, hogy a tizenegy tiszabői közül hármat a váci börtönben tartanak fogva.

Miután az eddigi 90-100 esetnél lényegesen több került a rendőrség látókörébe, várható, hogy a tiszabői különítmény még bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!