Kék hírek

2017.04.10. 15:38

Gördülj velünk! - videóval

Első alkalommal rendezték meg április 7-én Szolnokon azt a kerékpáros programot, ahol felnőttek és gyermekek, a baleset-megelőzési szakemberekkel együtt kerékpároztak végig a város utcáin.

szoljon.hu


A biciklisek a Hild János térről indultak és egészen a Bagolyvár Vadasparkig tekertek a megfelelően felszerelt kerékpárokkal, láthatósági öltözékben. A résztvevők az induláskor különböző hasznos – figyelemfelhívó matricát, fényvisszaverő mellényt, villogót, bukósisakot – ajándékokat kaptak. 

A vadasparkban a gyermekek KRESZ lapokat töltöttek ki, valamint különböző interaktív állomásokon, kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos feladatokat teljesítettek. A vetélkedő első három helyezettje tárgynyereményt kapott. Az eredményhirdetést követően a résztvevők egy előre megtervezett útvonalon közösen kerékpároztak vissza a Hild János térre.



 
A program szervezői és résztvevői ezzel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a jó idő beköszöntével fokozottan számítani kell a kerékpárosok megjelenésére az utakon. Kiemelt figyelmet kell fordítani a kerékpáros balesetek megelőzésére és a közlekedési szabályok betartására! – írta közleményében a Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!