Közélet

2006.12.29. 14:18

Dolgos esztendőt tudhatnak maguk mögött a jogvédők

A szolnoki Kisebbségi Jogvédő Egyesület vezetője szerint nem érte el a célját az a törvénymódosítás, mely a kisebbségi önkormányzat önálóságának megerősítésé szolgálta volna. Dr. Pálfi Miklós, a szervezet elnöke sajtótájékoztaóján elmondta: a helyhatóság választások óta több helyről is jelezték, hogy a kisebbségi önkormányzatoknak a települési vezetésre utaltsága nem csökkent.

SZOLJON

Sőt sok esetben olyan helyiséget biztosítanak a kisebbségi képviselőknek, melyben a munkavégzés eltételei nem adottak. A kisebbségi önkormányzatok 1994-es megalakulása óta létező problémát Pálfi szerint az orvosolná, ha a jogszabály pontosan felsorolná, mit kell biztosítani az önáló működéshez a kisebbségi önkormányzatok számára.

Pálfi Miklós elmondta, a jogvédő egyesületet 2006-ban 174 ügyben keresték meg. Az esetek többségi kisebb-nagyobb jogi segítségnyújtást igényelt. De alapítványi támogatásokkal számos programot is indítottak, elsősorban a roma civilszervezeteket megerősítésére. Így kidolgoztak egy kistérségi roma integrációs modellt. Ugyanakkor bekapcsolódtak a Közép-Európai Civil Összefogásba, ezzel szélesítve nemzetközi kapcsolataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!