Közélet

2007.03.12. 08:45

Falusi lakodalmakból indultak az unokatestvérek

Egy évtized választóvonal lehet egy zenekar történetében és sok esetben a karrier végét jelentheti. A jászfelsőszentgyörgyi unokatestvérek Csonka László és Radics József, közismert nevükön Didi és Muki pályafutása a Lamour együttessel tíz éve kezdődött.

SZOLJON

A gyökerek azonban sokkal távolabbra nyúlnak vissza, valamikorra a kilencszázas évek elejére, amikor nagyapáik muzsikusként járták a Jászságot. Az ősöktől örökölték tehetségüket. Nem múlhatott el családi ünnep cigányzene nélkül. Didi még ma is emlékszik arra, amikor „tatája” a kezébe nyomta a hegedűt.

Gyermekként nem gondolta, hogy egyszer nem csak a rokonoknak, meg ismerőseknek játszanak, hanem még a tévében is szerepelhetnek. Falusi lakodalmakban kezdték, Didi hangjával, Muki gitárral és szintetizátorral hódította meg a közönséget. Hosszú, kitartó munkának és a zene szeretetének köszönhetően ismertségük ma már túlmutat a Jászság, sőt az ország határain is.

Tíz év után stílust váltanak, új dalaikat egy kis keleti varázslattal fűszerezik. Mindketten szeretnék, ha fiaik Laci és Józsi tovább vinnék a családi hagyományokat. Persze még tanítani kell őket, apja szerint a kis Didi olykor lusta, pedig van a zenéhez tehetsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!