Közélet

2007.03.26. 13:11

Sikeres lehet Szolnokon a Munkácsy-kiállítás

A három hete megnyílt szolnoki Munkácsy kiállítás vasárnap köszönhette a 10.380-dik látogatóját. A tárlat népszerűségét mutatja, hogy százas létszámmal jelentkeznek be iskolák és nyugdíjas klubok is.

SZOLJON

Kiadványok terén is több százas utánrendelésekre volt szükség, különösen a képeslapokból. Mint azt a Damjanich János Múzeum igazgatója, dr. Horváth László elmondta, maga a képtulajdonos Pákh Imre is elégedett a kiállítással és az eredményével is. A képeket legközelebb Csíkszeredán láthatja a nagyközönség május 4-től, mely időpont éppen egybeesik a csíksomlyói búcsúval is.

A Kézművesség határok nékül elnevezésű kiállítás sorozatban március 29-től a "Tű, cérna, olló" nevű kiállítás veszi kezdetét. A szövés, varrás mesterei és munkái mellett bemutatják a gyöngyfűzés, csipkeverés, bőrművesség, valamint pitykekészítés rejtelmeit is. A kiállításról készült egy katalógus és egy cd kiadvány is, melyben a magyar mellett angol, német, szlovák és román nyelven is megjelenik az összefoglaló. A Jászság, Kunság és Szolnok környékének népviseleti bemutatása mellett megjelenik majd Burgenland, Sajóvölgy és Háromszék népviselete is, mivel ezeken a vidékeken jelenik majd meg Szolnok után akiállítás anyaga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!