Közélet

2007.12.01. 19:36

A Nagy Párbeszéd nagy kérdései

Az MSZP "Nagy Párbeszéd" elnevezésű rendezvénysorozatának újabb állomása pénteken este Jászapáti volt. Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a sajtóbeszélgetést követően a fórumon résztvevők kérdéseit hallgatta meg és válaszolt.

Illés Anita

Az MSZP "Nagy Párbeszéd" elnevezésű rendezvénysorozatának újabb állomása pénteken este Jászapáti volt. Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a sajtóbeszélgetést követően a fórumon résztvevők kérdéseit hallgatta meg és válaszolt. Mint azt Lendvai Ildikó kifejtette, a rendezvény célja, hogy a szocialista politikusok szimpatizánsokkal és nem szimpatizánsokkal találkozzanak és párbeszédet folytassanak a reformokkal kapcsolatban. A frakcióvezető asszony kiemelte, hogy a rend szó három értelemben jelöl ki feladatokat. Mindez a feketegazdaság elleni fellépést, a közélet rendjének helyreállítását és a reformok rendjét jelenti. A következő év a reformok konszolidációja lesz, hogy a reformok váljanak világossá az állampolgárok számára. A Jászapátin tartott békésen zajlott fórumon a lakosság soraiból többen is szót kértek és elmondták véleményüket. Egy idős bácsi megjegyezte, hogy ez a demokrácia nem érti kinek jó, mert itt mindent lehet törni, zúzni és lopni, a tisztesség pedig kiveszik egyes emberekből.

Szóba került a több jászsági települést érintő Újszász-Vámosgyörk vasútvonal megszüntetésével kapcsolatban, hogy nagyobb párbeszédre lenne szükség kormányszinten, a koalíciós partnerek között is, mert hogy lehet az, hogy a térség képviselője Dr. Szekeres Imre állítólag a jászsági polgármesterektől tudta meg, hogy megszűnik a szárnyvonal. A jövőben a településekkel is egyeztetni kell. Ugyanakkor magukat baloldali érzelmű választóknak nevezők közül néhányan kifejezték, hogy a jelenlegi helyzetben bizonytalanok, mert nem látják az alagút végét, mi lesz a reformok eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!