Közélet

2008.02.18. 07:58

Megint lehet hózápor

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig az észak felől érkező, a korábbinál enyhébb és nedvesebb levegő alakítja, gyakran lesz felhős az ég, elszórtan várható zápor, hózápor.

SZOLJON

A Dunántúl északi felén és a középső országrészben többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn északkeleten 1, nyugaton 7 fok körül várható.

Nyugat- és Közép-Európa nagy részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg. A leszálló légmozgások hatására ebben a térségben általában kevés a felhő, száraz az idő. A Skandináv-félszigeten és Oroszország északi vidékén a gyakran megnövekvő felhőzetből szórványosan havazik, a Balti-tenger környékén helyenként eső is előfordul.     Törökországtól délre egy ciklon örvénylik, hatására a Balkán-félszigeten többfelé havazik.

A hőmérséklet csúcsértéke Délnyugat-Európában általában 13, 19 fok között alakul. A kontinens nyugati vidékén többnyire 3, 8 fok közé melegszik föl a levegő. Közép-Európában 0 fok körüli maximum a jellemző. A Kelet-európai-síkság nagy részén napközben is -5 fok alatt marad a hőmérséklet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!