Közélet

2008.09.10. 20:17

Bővül a helikopter-flotta

A szolnoki bázisnak hosszú távú lehetőségei vannak mind a szárazföldi haderőt, mind a légierőerőt tekintve — mondta Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter tegnap, a szolnoki Hozam Klub találkozóján, ahol a haderőreformról és a képességek fejlesztéséről tartott beszámolót.

B. B.

— A szállító- és harcihelikopterek modernizációja megkezdődött, évekre lebontott pontos tervek készültek az állomány korszerűsítésére és bővítésére vonatkozólag, hozzárendelve a költségvetést is. A Mi-8-asakat ki fogjuk vonni a rendszerből és a Mi-17 és Mi-24-es gépek modernizációjára és átalakítására helyezzük a hangsúlyt. Az átalakítás jelenti például az éjszakai repülésre és az egészségügyi mentésekre való alkalmasságot is, vagyis a gépek ezentúl nem csak katonai, hanem összkormányzati feladatok ellátására is alkalmasak lesznek. 2011-től évente kettő gépet szeretnénk vásárolni, a kieső Mi-8-asok helyett, tehát a szállítóhelikopter-flotta darabszámban is bővülni fog.

A honvédelmi miniszter arról is beszámolt, hogy sikerült elintézni, hogy Szolnok város megkapja a laktanyákat önköltségi áron, ezt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgató Tanácsa is jóváhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!