Közélet

2008.10.08. 16:52

Áttervezik a körforgalmat, hogy ne sérüljön a templomkert

Jövőre megkezdődik és három év alatt elkészül a 31-es főútvonal felújítása Nagykátától egészen Dormándig — nyilatkozta lapunknak dr. Szekeres Imre a Jászapáti központú választókerület országgyűlési képviselője. A felújítással együtt 11,5 tonnás terhelésre szabva meg is erősítik a főutat ezen a szakaszon.

BCS

Szekeres Imre lapunknak elmondta, hogy Jászapáti központjában a főút, illetve a jászkiséri és jászszentandrási utak kereszteződésében egy körforgalmi csomópontot építenek ki. Helyi szinten többen felvetették, hogy az eredeti tervek szerint a csomópont miatt át kellene helyezni az ott lévő kőkeresztet és a templomkerthez is nagyon közel kerülne a közút.

A napokban Szabó Lajos polgármesterrel, Pócs János és Járvás István helyi képviselőkkel, illetve Kladiva Imre plébánossal folytattak megbeszélést. Szekeres Imrétől megtudtuk, hogy a tárgyaláson megegyezés született arról, hogy áthelyezik a csomópontot. A képviselő kezdeményezi a kivitelezőknél, hogy kezdjék meg a csomópont áttervezését. Az áthelyezés miatt szükségessé válik egy jelenleg szövetkezeti tulajdonban lévő épület lebontása.

Az épületet megvásárolná az állam, az önkormányzat pedig kifizetné annak bontási költségeket. Szekeres Imre reményét fejezi ki, hogy mindezzel nem csúszik sokat a csomópont építésének elindítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!