Közélet

2009.02.24. 13:58

A válság miatt idén nem lesz repülőnap Kecskeméten

Hét milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat idén a Honvédelmi Minisztérium — mondta Szekeres Imre tárcavezető. Emiatt például nem rendezik meg a kecskeméti repülőnapot.

forras: inforadio.hu

A takarékoskodás jegyében idén nem szervezik meg a társadalmi kapcsolattartást szolgáló rendezvényeket, így például a kecskeméti Nemzetközi Repülőnapot vagy a Honvéd Majálist, így 426 millió forintot spórolnak meg. 1,2 milliárdos megtakarítást jelentene az is, ha a honvédelmi célra feleslegesnek nyilvánított 70 ingatlant átadnák a Nemzeti Vagyonkezelőnek — sorolta a kiadáscsökkentő intézkedéseket a miniszter.

Csökkentjük a katonai részvételt az állami és önkormányzati rendezvényeken, takarékosan bánunk a nemzetközi kapcsolatokkal, a külföldön szolgáló magyar katonatisztek vezénylési idejét háromról négy évre emeljük, és felfüggesztjük néhány katonaiattasé-hivatal működését is - magyarázta Szekeres Imre.

A tárcavezető bejelentette: a válság enyhítésére a minisztérium háromezer új munkahelyet hozna létre.

A honvédelmi miniszter elmondta továbbá, hogy március 31-én hazatér Afganisztánból a kabuli nemzetközi repülőtérre vezényelt 70 magyar katona. Egy 24 fős műveleti tanácsadó csoport, illetve egy 40 fős, az augusztus 20-i választásokat elősegítő lövészszakasz utazik még idén az országba, ám utóbbi mandátuma csak három hónapra szól.

forras: inforadio.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!