Közélet

2009.06.07. 23:24

Bokros Lajos miatt nem lett három képviselője az MDF-nek?

Vajon az egyes pártok megyei vezetőinek, képviselőinek mi a véleményük a vasárnapi EP-választás eredményéről? Megítélésük szerint ki nyerte és ki veszítette a legtöbbet ezen a voksoláson?

SZOLJON

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Szalay Ferenc
[/caption]Szalay Ferenc, a Fidesz szolnoki országgyűlési képviselője:
— Várható volt ez az eredmény. Még úgy is, hogy még soha nem volt példa Szolnokon ilyen arányú Fidesz győzelemre. A megyeszékhelyen csupán egy szavazókerületben nem nyertünk. Az embereket annyiszor nem lehet becsapni, mint az MSZP tette. A választók úgy érzik, elég volt. Rossz az az irány, amit a szocialisták szabtak az országnak. Most már új választás kell.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Baráth Zsolt
[/caption]Baráth Zsolt, a Jobbik megyei elnöke: — Rengeteget dolgoztunk az utóbbi hónapokban, ez mutatkozik meg az eredményekben, abban, hogy a megyében a második legerősebb párt lettünk. Országosan az elemzők rosszabb eredményt jósoltak nekünk, én azonban három hete fogadtam, hogy három képviselőnk lesz az Európai Parlamentben. Nyertem. Én is, és a Jobbik is.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Csák László
[/caption]Csák László, az MSZP szolnoki elnöke: — A közvélemény kutatásokban jelzett négy mandátumot hozta az MSZP. Az eredmény és a részvételi adatok azt mutatják, hogy a válságkezelő kormány tevékenysége miatt nem sikerült mozgósítani a baloldali szavazókat. Számomra pici gyógyír, hogy Szolnokon a megyei és az országos átlagnál jobban szerepelt az MSZP, a jelenlegi helyzetben elfogadható különbséggel vesztett.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Petronyák László
[/caption]Petronyák László, az MDF megyei elnöke: — Örülök annak, hogy az MDF is küldhet képviselőt Brüsszelbe. Ám ha az elmúlt években következetesebb ellenzéki politikát folytat a párt, akkor a Jobbik helyett nekünk lehetne három mandátumunk. A megyében eltérő képet mutat az MDF támogatottsága. Ezt elsősorban az magyarázza, hogy a listavezető, Bokros Lajos fogadtatása vegyes volt.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Kerék Gyula
[/caption]Kerék Gyula, az SZDSZ Szolnoki elnöke: — Teljes mértékben kudarc volt a mostani választás. Országosan és Szolnokon is. Az emberek megbüntették a pártot az elmúlt esztendőkben folytatott politikáért. Választási üzeneteink sem értek célba, így nem sikerült mozgósítani támogatóinkat. Mindenképpen újra kell gondolni a párt politizálását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!