Közélet

2009.08.17. 16:07

Jászsági rövid hírek

Közmunkások gondozzák a parkot, kérdőíves megkérdezések, szünetelő ügyfélfogadás - a Jászság hírei röviden.

DM

Közfoglakoztatottak gondozzák a parkokat

Jászteleken tíz főt foglakoztatnak a településen közcélú munkásként. Ők augusztus 4—től  ez év december 31—ig dolgoznak  napi nyolc órában. Most a település parkjainak ápolását, rendben tartását végzik, később pedig az oktatási intézmények karbantartási munkáiban fognak segíteni.

Kiváncsiak a fényszaruiak véleményére

Közel kettőezer darab kérdőívet jutattak el a jászfényszarui lakóingatlanokhoz nemrégiben. A kérdőívek segítségével felmérik, hogy a településen élők milyen fejlesztéseket tartanak fontosnak. A kérdőíveket értékeli majd az a pályázat író cég, amely a település Integrált Városfejlesztési Tervéhez készít pályázatokat.

Jászfelsőszentgyörgyön is ünnepelnek

Augusztus 19-én tarják a Szent István napi ünnepséget Jászfelsőszentgyörgyön. Az esti ünnepen Percz László, korábbi Jászkapitány mond ünnepi beszédet. Átadják Jászfelsőszentgyörgy községért díjat is, amelyet testületi döntés alapján idén Németh Miklósné Magdika néni fog meg kapni. Ő nemcsak aktív munkás életében végzet kiemelkedő  közösségi  munkát, hanem szépkorúként a helyi  nyugdijas kulb vezetést is két évtizede látja el. Szombaton kulturális műsorral egybekötött  utcabállal zárják az ünnepet Jászfelsőszentgyörgyön.

Még a héten szünetel az ügyfélfogadás

Jásztelken ezen a héten még szünetel az ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban. A felgyülemlett szabadságok kiadását ugyanis csak úgy tudták megoldani a nyári hónapokban, hogy két hétre (augusztus 10-től augusztus 25-ig) bezárják a hivatalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!