Közélet

2013.08.02. 14:31

Forma helyett tartalmat!

Sokszor hallani különlegesebbnél különlegesebb születésnapi ajándékokról, nem mindennapi ötletekről.

Vélemény

girl and her hand unbuttoning a bra

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A minap azonban igencsak megdöbbentem, amikor ismerősöm lánya azzal az ötlettel állt elő, hogy huszadik születésnapjára barátjától új melleket kér ajándékba. Hogy az ötletet honnan vette? Az egyik külföldi tévécsatornán egy tizenhat esztendős lány is megkapta szüleitől az áhított kebleket. No, de mit kér majd a leányzó a következő évfordulóra? Ráncfelvarrást, zsírleszívást esetleg ajakfeltöltést? Hol a határ?

Elképesztő, hogy az emberek (sőt a fiatalok!) képesek kés alá feküdni és komoly kockázatokat vállalni az általuk tökéletesnek tartott külső érdekében. Persze vannak orvosilag indokolt esetek, amikor az egészség megóvása érdekében van szükség beavatkozásra, de az egy egészen más kategória.
Gondoljunk csak bele, nagyapáink mennyire megdöbbentek volna, ha nagymamáink a műtét ötletével álltak volna elő. Teljesen jogosan. Hiszen az embereknek mindenekelőtt önmagukban kell rendet tenni. Sajnos azonban mintha a külsőségek olykor maguk alá söpörnék a tartalmat. Megfordulni látszik a sorrend az értékek között. Az őszinteséget, megbocsátást, türelmet elnyomni látszik a csillogó haj vagy a tökéletes idomok.

Ez utóbbiak sem mellékes dolgok, hiszen az ember ne legyen igénytelen, azonban a sorrendre érdemes odafigyelni. Ha pedig valaki elégedetlen a külsejével, érdemes megpróbálkozni egészséges étkezéssel vagy testmozgással. Az adottságokkal pedig egyszerűen ki kell békülni, hiszen azáltal vagyunk egyediek. Képzeljük csak el, milyen unalmas is lenne, ha csupa tökéletes embert látnánk önmagunk körül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!