Közélet

2013.12.11. 10:54

Kérje és mi segítünk!

Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor úgy érzi, már senki nem segíthet rajta. Amikor azt hiszi, csak valamiféle csoda teheti boldogabbá egyetlen napját is vagy valami hihetetlen szerencse oldhatja meg problémáját.

Szoljon.hu

Fotó:

 A Szoljon.hu bebizonyítja, a „csodák” Önök, az olvasók, akik hajlandóak egy apró figyelmességgel, adománnyal, kétkezi munkával támogatni másokat. Így talán a lehetetlen is valóra válhat...

Segítségre van szükségük? Segítenének másokon? A Szoljon.hu hírportálon keresztül ezt megtehetik! Írjanak, hívjanak, hogy minél több mindenkinek tudjunk segítő jobbot nyújtani!

E-mail címünk: [email protected]
Telefonszám: 30/64-74-699


– Nézzék, én nem vagyok rokkant, munkanélküli vagy hajléktalan – kezdi a történetét a szolnoki Kelemen Krisztina. – Van hol lehajtani esténként a fejemet, van egy fantasztikus gyermekem és még munkahelyem is, ahol hat esztendeje bizonyítom: nem vagyok hímes tojásból. Nem panaszkodtam és nem is kértem senkitől segítséget. Most azonban úgy érzem, csapdába kerültem. A szombati szeles időben a Móra Ferenc úti önkormányzattól bérelt lakásom ablakának külső része kizuhant az utcára, most több fokkal hidegebb van odabent. A lakásfenntartót megkerestem, akik azt mondták, vegyek én egy ablakot, ők nem tudnak újat adni.
Krisztina (aki 70 ezer forintból él 17 esztendős nagyfiával, ebből 19 ezer forint a bérleti díj) elmeséli, azonnal üvegest hívatott, hátha meg lehet menteni a harmadik emeletről kizuhant ablakot és vissza lehet építeni a tokba. A szakember azt mondta, csaknem százezer forintból megjavítja, de olcsóbb valóban, ha újat vásárol.

– A kérdés csak a miből?! Honnan szerezzek több tízezer forintot egy ablakra? Ráadásul éppen most, ünnepek előtt...? – teszi fel önmagának a kérdést az édesanya, fázósan húzva össze magán pulóverét. Hozzáteszi, most attól fél, egy nagyobb széllökés esetén az ablak másik fele is kirepül az utcára. És ha valaki emiatt megsérül, neki örökre lelkiismeretfurdalása lenne. Annak ellenére, hogy a lakás nem az övé és szerinte nem is az ő feladata lenne a nyílászárók karbantartása.

– Örülnék, ha akadna egy szakember, aki megjavítaná a sérült ablakot és megerősítené a többit. Vagy egy felajánló, aki egy újat tudna adni. Nincsenek nagy igényeim: annyit szeretnék, hogy télen ne fagyjunk meg a lakásban és még véletlenül, közvetve se okozzak balesetet.
Andrási Imre, a lakásfenntartó SZOLLAK Kft. ügyvezető igazgatója megkeresésünkre annyit mondott, a bérleti szerződésben valóban az szerepel, hogy a nyílászárók karbantartása, javítása a bérlő feladata, de minden kérelmet külön vizsgálnak és bírálnak el. Ennek az esetnek is hamarosan utánajárnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!