Közélet

2014.10.14. 19:00

A Jobbiknak éppen nincs meg a kétharmad

A szintén „jobbikos várossá” lett Ózdról érkező Vona Gábor, a párt országos elnöke mutatta be a sajtó képviselőinek Törökszentmiklós új polgármesterét, Markót Imrét ma a városházán.

M. G.

A pártelnök, miután köszönetet mondott a Jobbik jelöltjeire szavazóknak, kijelentette, a vasárnapi választások elsöprő helyi sikerének ismeretében új időszámítás kezdődik Törökszentmiklóson. A pártelnök szerint a voksolás végeredménye üzenet a korábbi városvezetésnek, hogy nem elég utakat felújítani és parkokat építeni, de az embereket is meg kell hallgatni.
Markót Imre szintén köszönetet mondott a hét végi, a Törökszentmiklóson a Jobbik jelentős sikerét hozó választási eredményekért a jelöltjeikre szavazóknak, majd „székfoglaló” beszédében hangsúlyozta, nem szeretné, ha a polgármesteri hivatal falai között politikai csatározások legyenek úrrá.
– Hétfőn a jegyzővel egyeztettem a hivatali átadás-átvétel feladatairól, kedden az osztályvezetőkkel tartottam ismerkedési megbeszélést, szerdán pedig a városháza összes dolgozójával szeretnék beszélgetni. Ezt követően már az érdemi munka köt le: szerdán műszaki egyeztetésen veszek részt az M4 autópályával kapcsolatban, a közeljövőben pedig azzal a külföldi befektető csoporttal, amely egy közel 100 főnek munkát adó vállalkozást telepítene le Törökszentmiklóson. A képviselő-testület összetételéről el kell mondjam, hogy ugyan éppen nincs kétharmados többsége a Jobbiknak, de a 11 mandátumból 7-et mi szereztünk meg, hármat fideszes és egyet a baloldali összefogás képviselői – jelezte Markót Imre.
Újságírói kérdésre a város új polgármestere elmondta, hamarosan megkezdi az egyeztetéseket a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság vezetőjével is, akivel egyebek mellett a kistérség közbiztonsági helyzetéről is tárgyal majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!