Közélet

2015.05.23. 16:04

Össznépi szoptatás

Kitört a kismama-háború az országban. Budapesten kizavartak egy gyorsétteremből egy anyukát a minap, aki épp gyermekét táplálta volna, liberálisan ugyan, de hagyományos módszerekkel.

Mészáros Géza 

Míg egy kedves eladó megengedte a kismamának a ciciztetést, egy mogorva biztonsági őr a picinyével együtt kitessékelte őket a helyről. Érzelmileg persze, kispapaként én azonnal csatlakoztam a hadüzenetet hirdetők népes csoportjához, akik nyilvános szopiztatással tiltakoztak az atrocitás ellen. A bimbóbombák célba értek, mert az étterem globális és blogális bocsánatot kért az egyetemes baba-mamavilágtól.

De talán több nézete is lehet az inzultusnak. Az egyik állítás pozitív, miszerint a hazai biztonsági szolgák bizony a helyzetük magaslatán állnak. Ugye ismert, hogy a héten Benedek Tibort faggatta egy buzgó őr a szolnoki Vízilabda Arénában: „Maga hova megy?”. A sárga mellényes úr akár a jóistent is kérdőre vonná, ha azt kapná feladatul: „Jól jegyezze meg, ide be nem jöhet senki!” Merthogy ajtónállóként ezt a feladatot kapta, s ha nem teljesíti a „tisztparancsolatot”, elbocsájthatják. A gyorséttermes biztonsági ember is minden bizonnyal parancsot teljesített, csak szó szerint vette azt, amit felettese kért tőle: itt aztán nem fogyaszthatók el a nem a helyszínen vásárolt eledelek...

Másik szempont, hogy a magyar biztonsági szolgák egy része bizony nem áll a helyzete magaslatán. Felismeri ugyan Benedeket és a kismamát, ám rugalmatlanul, szemellenzősen végzi a dolgát. Fejsúlyosabb a gond viszont, ha nem ismernek fel egy Benedeket és egy kismamát...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!