Közélet

2015.05.06. 15:52

Óvatosan a telefonnal!

Most már olyat sem mondok délutáni sziesztakor az asszonynak, hogy csak akkor ébresszen, ha a római pápa hív.

Nyemcsok László

Old Telephone

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Eddig a kormányfőt említettem, és nem emlékszem, hogy Gyurcsány vagy Orbán volt-e, de jött a nejem sebbel-lobbal: vonalban a miniszterelnök. Valóban a kormányfő keresett, de magnóról, választás előtt.

Ferenc pápa viszont élőben hívta Franco Rabuffit, aki telefonbetyárnak hitte az egyházfőt, és kétszer dühösen lecsapta a telefont. Az olasz férfi betegsége miatt írt levelet Ferencnek, és kérte a segítségét. A közvetlenségéről ismert egyházfő gyakran hívja fel azokat, akik levélben fordulnak hozzá, akiknek a bajáról tudomást szerez. Harmadik próbálkozásra Ferencnek végül sikerült beszélnie a teljesen megdöbbent Rabuffival. A férfi és felesége a pápa későbbi audienciáján személyesen is elnézést kért a hitetlenség miatt.

Szóval, jó lenne megszerezni a Vatikán elérhetőségét vagy a pápa mobilszámát, nem azért, hogy zavarjak, csak tudjam, ha ők hívnak. Külföldi számot a kongói csalások és egyéb trükkök miatt nem veszek fel, ismeretlen számot se nagyon, mert valamit el akarnak adni, vagy felszólítanak, hogy fizessem ki a rezsitartozásomat, esetleg pár percre feltartanának, hogy a szerintük visszautasíthatatlan ajánlatukat megtegyék. Bizonyára azért nem lettem gazdagabb, egészségesebb és szebb, mert nem volt időm, türelmem a sablonszövegeket végighallgatni.

Bezzeg, ha okostelefonom lenne, az biztosan kiszűrné, melyik hívásnak van értelme. Ha még okosabb, azt is tudná, érdemes-e felvennem, amikor az asszony keres, vagy annál még jobb egy félórás termékismertető is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!