Közélet

2016.12.22. 13:45

A jászágói gyerekek is megkapták olvasóink ajándékait!

Olvasóinknak köszönhetően igazi karácsonyi hangulatban telt a jászágói általános iskolások idei utolsó tanítási napja.

Banka Cs.

Immáron évek óta szokás, hogy ilyenkor tartják a szülőkkel közösen karácsonyi ünnepségüket, amikor is pásztorjátékkal köszöntik az ünnepet, feldíszítik karácsonyfájukat, az összetartó közösségben szerzett élményekkel készülnek a család ünnepére a kisdiákok.

Számunkra volt a legnagyobb öröm, hogy ehhez a naphoz olvasóink segítségével járulhatott hozzá szerkesztőségünk is. Az elmúlt hetekben összegyűlt ajándékokat ugyanis szerdán adhattuk át az iskolásoknak. Egy egész asztalt megtöltött a sok könyv, íróeszköz, színes ceruza, tolltartó, táska, logikai játék, amit a megyében élők adományoztak felhívásunkra.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Banka Csaba
[/caption]

A hét elején a szelevényi ovisok már megkapták az ilyen módon összegyűlt adományokat, szerdán pedig szerét ejthettük Jászágón is az ajándékozásnak.

Az iskola összes diákja összegyűlt a legnagyobb teremben, hogy szemügyre vegyék a szerkesztőségünkhöz eljuttatott kedvességeket, és amikor végre használatba is vehették azokat, rögtön karácsonyi rajzokkal, színes képekkel teltek meg a lapok.
Egy karácsonyfa itt, egy csillag ott, és már körvonalazódott is a szent naphoz kötődő életképek sora.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Az iskola tanulói nagy örömmel fogadták olvasóinak ajándékait FOTÓ: Banka Csaba
[/caption]

Mindaz a játék és eszköz, amit átadtunk, az iskola közös karácsonyfája alá került, és az elkövetkező évben szolgálja majd a nebulók napközis foglalkozásainak, tanóráinak hasznos eltöltését, a kreativitásuk fejlesztését.

Óriási meglepetés ért bennünket is, hiszen a gyerekek tanáraikkal közösen köszönték meg szerkesztőségünk és olvasóink kedvességét és maguk is ajándékot készítettek. Az iskola közösségi életét bemutató fotók, egy kedves, karácsonyi jókívánságot tartalmazó üdvözlőlap, ráadásul még mindehhez a diákok és tanárok által készített mézeskalács csomag is társult.
A gondosan elkészített ajándékok, valamint a köszönet mutatják, hogy mennyire jó szívvel fogadták mindannyian az olvasóinktól érkezett önzetlen kedvességet megyénk egyik legkisebb iskolájának tanulói.
Mi pedig annak örültünk, hogy mindezzel egy kicsit hozzájárulhattunk az ünnep fényének emeléséhez.

Ezek is érdekelhetik