JÁSZKISÉR

2017.08.13. 19:24

Százmillió forintból újulhat meg a jászkiséri művház

Az elmúlt napokban talajmechanikai mérésekkel folytatódott Jászkiséren a Művelődés Háza felújításának, bővítésének előkészítse.

A Makovecz–épületfelújí­tási program keretében újulhat meg a létesítmény, amire az önkormányzat százmillió­ ­forint támogatást nyert.

Lukácsi­ György polgármester elmondta­, hogy lehetőségük nyílt a művelődési ház felújítása mellett a létesítmény bővítésére is, szeretnék teljes egészében összeépíteni az épület közvetlen szomszédságában található próbateremmel. Ennek tervezési munkálatai zajlanak.

A mérési adatok birtokában készülnek el a tervek, illetve kérik meg az engedélyeket. A kivitelezés várhatóan jövő év tavaszán kezdődhet majd el.

Az elnyert támogatást a Makovecz Imre által tervezett Művelődés Háza felújítására használhatja fel az önkormányzat, a bővítés költségeit várha­tóan saját forrásból kell finanszíroznia a városnak.

A saját erő mértéke függ attól, hogy a próbaterem jelenlegi épületének szerkezete elbír-e még egy szintet, vagy sem. A szakemberek ­erre is választ kapnak majd a napokban zajlott mérések eredményeiből.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!